GreenFeed gör din häst bättre!

Intelligent hästnäring

Vi har smakrikt hösilage i olika balstorlekar som passar allt från ponny till häst!

Det här är vår webbsida. Här kan du köpa våra GreenFeed-balar och hitta information om hur vi jobbar för att ta fram det bästa grovfodret. Vi har flera betalningsalternativ och du kan se vilka som säljer våra populära balar.

Oavsett vad du gör med din häst är vi här för att bry oss om dig, stödja dig, lära dig och hjälpa dig att visa vägen till en frisk och robust häst med vilken du kommer att dela och njuta av många års nöje, framgång och glädje.

Vi vågar lova dig en sak.
Fodrar du din/dina häst/hästar med vårt grovfoder/hösilage ger du hästen bästa förutsättningar att utvecklas.
Kort och gott:
GreenFeed gör din häst bättre!


Vi är här för att göra en skillnad för hästar och deras ägare runt om i världen eftersom varje häst betyder något för oss. Du kan känna dig trygg med att GreenFeeds grovfoder för hästar är väl sammansatt, kvalitetskontrollerat, varsamt skördat och analyserat. Vi har vår egen gräsblandning med ca sex olika grässorter.

Detta för att erbjuda hästen ett närings- och vitaminrikt foder. I och med flera grässorter får du ett foder som har högre mängd mineraler och spårämnen. Det blir också smakligare för hästen. Vårt mål är att skapa ett grovfoder lika bra som det bästa sommarängsbete är för din häst.

Grovfoder är den bästa och viktigaste maten för hästar. Grovfodret är själva grunden eller basfödan för hästar. De flesta hästägare är väl medvetna om det. 

Följ oss på sociala medier

Multibal – en storbal med flera mindre balar

I år har vi flera partier med multibalar. Multibal är en storbal som består av flera mindre balar. 

Hästar i vilt tillstånd äter ca 80 % av sin vakna tid så visst är bra grovfoder superviktigt. Varför är gräs, torrhö, hösilage men också även halm nödvändigt för en häst?

Faktum är att en häst kan inte leva på bara kraftfoder (olika spannmålsprodukter). Grovfoder måste alltid finnas med på menyn som basföda då det innehåller mer fiber och i regel mindre energi än kraftfoder.

För att en häst ska vara frisk och kry måste det alltid finnas mat i hästens mag-tarmkanal. Exempelvis, en vildhäst som lever ute i naturen äter i princip konstant: nästan hela dagen går hästen på jakt efter grovfoder: det stimulerar tarmpassagen och håller hästen frisk och välmående. 

Grovfoder skapar saliv. Grovfodret säkerställer att en häst måste tugga ordentligt och därmed skapas saliv. Saliv är oumbärligt vid bearbetning av maten eftersom det leder till att maten blir blöt. I saliven börjar hästens matsmältning.

Tillagd i varukorgen