Hösilage

Vad är Hösilage?
Hösilage är torrare än ensilage men inte torrt som hö. Det är förtorkat gräs som har en viss ensileringsprocess. Hösilage måste lagras i täta plastbalar och när de öppnas bör de fodras och konsumeras inom cirka fem dagar lite beroende på lagringstemperatur.

Hösilage har en torrsubstans (ts-halt) på ca 60-75 procet, vilket betyder att de innehåller 40-25 procent vatten. Torrt hö har en ts-halt på ca 84 procent. Ensilage har i regel en ts-halt på 50 procent eller lägre.

Hur är Hösilage framställt?
Gräset förtorkas på fältet till optimal ts-halt. Därefter pressas och plastas fodret i hårda täta plastbalar. Den lufttäta lagringen gör att gräset är lika fint och fräscht den dag balen öppnas som när den pressades. Hösilage är ett dammfritt foder och är därför lämpligt till hästar med känsliga luftvägar. 

Optimalt grovfoder

Hos GreenFeed hittar du optimalt basfoder och grovfoder för hästar i absolut toppklass. Vi har balar i alla storlekar. Samtliga produkter är kvalitetskontrollerade och perfekt sammansatta för både avelshästar, tävlingshästar och även för hästar och ponnyer med ett lägre näringsbehov.

För en mer detaljerad, personlig foderstat för din häst och för att säkerställa optimalt närings- och fiberintag, varmt välkommen att kontakta våra specialister för omedelbar rådgivning på 070-212 02 54.

Tillagd i varukorgen