Irma bästa svensk i Europafinalen: "Både upp och ner"

Irma bästa svensk i Europafinalen: "Både upp och ner"

Irma Karlsson slog till och blev bästa svensk under den avslutande Europavärldscupfinalen.
Tillsammans med Chacconu la Irma beslag på sjundeplatsen i Scandinavium.

– Det har gått både upp och ner kan man säga. Men överlag har hästarna jättebra form och det ska bli kul att fortsätta säsongen. I dag kändes det bra och det var ett tag sedan jag red en sådan här klass inomhus, säger Irma Karlsson.

Det blev en ruskigt tuff avslutning av året Gothenburg Horse Show som var tillbaka efter tre väntan. Peter Lundström hade lagt en extremt utmanande bana där bara fyra av 37 ekipage red felfritt och där ingen red bättre än formtoppade fransmannen Marc Dilasser.

Även Irma Karlsson hade ett pet, men tiden var snabb och räckte till en sjundeplats som bästa svensk.

– Klart att det var lite surt, rivningen kändes lite onödig. Med tanke på totalresultatet behöver jag inte fundera så mycket över det men det är klart att man grämer sig varje gång man inte är felfri, säger Irma Karlsson.

Väldigt svåra banor under årets GHS. Vad säger du om det?
– Jag tycker att det är kul. Det ska vara utmanande och svårt och jag tycker att det varit bra banor. Jag rev ett hinder i början, annars var det mot slutet svårigheterna kom. Det var många som var felfria länge men som rev på de sista hindren.

Hur ser den närmaste tiden ut för dig?
– Om två veckor tävlar jag i danska Herning. Därefter har jag ingen spikad planering. Det kan bli Italien där jag i så fall börjar utomhussäsongen lite tidigare än normalt. Jag har även sökt till några fyr- och femstjärniga tävlingar där jag får se om jag lyckas ta mig in.

Läs mer: Irma Karlsson: ”Jag känner mig trygg med GreenFeed”

2023-02-26 21:30
Tillagd i varukorgen