Sommaren med Sissela: Falsterbo, SM, bröllop och wake-up calls

Sommaren med Sissela: Falsterbo, SM, bröllop och wake-up calls

Fem år på CC Holstein Breeding med stora sportsliga framgångar. Sedan en nystart som egenföretagare, först med ett år på Tärnö säteri och – sedan i våras – på nya stället Ålberga gård mellan Norrköping och Nyköping.Sissela Smith har börjat om, beslutat sig för att göra en helt ny resa tillsammans med ett team av kompetenta medarbetare. Den förra resan, den på CC, kulminerade med SM-guldet 2020.

Nu skriver Sissela Smith ett nytt kapitel. Målet är detsamma: Hon vill tillbaka till toppen. Samtidigt är hon realistisk och vet att det kommer att ta tid. Kort sagt har tiden som egenföretagare varit väldigt lärorik, så här långt.
– Det har fungerat jättebra. Jag tror att när man är på den nivå jag varit tar man saker för givna. Du vinner, resultatet är bra, allt flyter på – du blir bortskämd helt enkelt. Nu känner jag att jag är omruskad, har fått ett bra wake-up call och kämpar på. Jag har fått kavla upp ärmarna igen för att testa mig själv hur långt jag kan gå i det nya kapitlet, säger Sissela Smith.

Hon är imponerad över, och mån om, sina anställda i företaget Equismith AB och tacksam över de fina relationer hon har till både hästägare och sponsorer, som gör satsningen möjlig. Inte minst har Sissela Smith ett gäng unga lovande hästar i sitt stall.

Rollen som chef är ny för henne men det är ingenting som stör.
Tvärtom.
– Det handlar om att ha olika perspektiv. Min starkaste styrka i den här branschen är att jag gått alla stegen. Jag har varit hästskötare hos Rolf-Göran Bengtsson, har jobbat som anställd ryttare i ett stall och är nu chef över ett stall med anställda och hästar. Går man ännu längre tillbaka är jag uppvuxen på ridskola. Därför vet jag hur det känns, jag vet vilken press min hästskötare har på sig, jag vet hur min hemmaryttare känner sig när hon ska trimma hästarna när jag är iväg på tävling. Jag har krav, absolut, men jag förstår dem och ger dem tillit för att bygga teamet. Att fråga en gång för mycket än en gång för lite var något jag lärde mig under tiden hos Rolf, berättar Sissela Smith.

Svensk ridsports högsäsong närmar sig och Sissela har flera spännande tävlingar på gång.
Med Gabylanda VDM har hon kvalat in till 7-Star 1,50-hoppning i Falsterbo, där hon även rider Luna i Elitserien med Tärnö.
– Det är jag, Matilda Pettersson, Elin Lundin och Moa Behrens. Ett rent tjejlag, där mamma är lagledare. Det känns som att man är tillbaka i tiden då man red ponny, skrattar Sissela.

Efter Falsterbo väntar ett efterlängtat SM med Gabylanda, där genrepet sker i Westcoast Equestrian Week på Åbytravet utanför Göteborg.
– Vi hoppar två klasser i Westcoast för att förbereda inför SM. Jag har inte ridit SM på två år och det ska bli spännande att se hur det går. Jag vill verkligen åka dit och göra bra ifrån mig, säger Sissela.

Hur ser dina övriga sommarplaner ut?
– Efter Falsterbo och SM har jag inte satt upp någon plan än. Vecka 33 är jag i Spanien på bröllop där jag ska vara brudtärna. Sedan kanske vi siktar på att åka iväg på någon internationell tävling. Vi ska undersöka det.

2023-06-28 20:26
Tillagd i varukorgen