Irma Karlsson om wildcards, rastlöshet och tredjeplatsen i Nations Cup

Irma Karlsson om wildcards, rastlöshet och tredjeplatsen i Nations Cup

GreenFeeds profilryttare Irma Karlsson är hemma efter ett utlandsäventyr som bland annat innehållit en tredjeplats med det svenska laget i Nations Cup.
Nu har hon tid över för detaljer men är samtidigt rastlös och hoppas på wildcards till stora tävlingar.

– Jag tycker att det har fungerat bra. Det hade kunnat gå bättre men det hade också kunnat gå sämre, betygsätter Irma den första delen av sin tävlingssommar.
Hon är Bollnästjejen som flyttat söderut. Sedan i höstas är skånska Sjöbo Irma Karlssons geografiska bas. Där står hennes fem hästar och får mycket kärlek, tid och träning.

– Det var längesedan jag bara hade fem hästar. Det gör att jag hinner med mycket jag annars inte har tid till. Det blir mycket träning på detaljer och tid över till att fundera på sådant man annars inte hinner fundera över. Har man många hästar blir det lätt att man bara kör på med allt man måste hinna med. Nu har jag mer tid för eftertanke. Även om jag känner mig lite rastlös ibland märker jag att jag får väldigt mycket ut av det, säger Irma Karlsson.

Den nyvunna tiden används bland annat till att konditions- och vattenträning för hästarna – och annat som kan vara värdefullt när vintern kommer och möjligheterna är mer begränsade.
På tävlingsscenen har Irma Karlsson den senaste månaden tävlat i Wermland Equestrian Games i Hammarö och även internationellt i Tyskland och med det svenska landslaget i Nations Cups EES-serie i franska Deauville.
– Det har gått bra. Jag blev placerad i GP:n i Hammarö, det gick bra i Tyskland och i Nations Cup slutade vi trea och blev klara för finalen i Warszawa, säger Irma Karlsson.

Hur ser resten av tävlingssommaren ut?
– Vi får se. Det är för förunnat att ha en plan i den här sporten och trots att jag har en plan i mitt huvud är den osäker. Det som är spikat just nu är att jag tävlar i Westcoast Equestrian Week i Göteborg vecka 30. Utöver det har jag sökt ganska många wildcards till större tävlingar.

Hästarna äter sitt GreenFeed-foder?
– Det gör de! Numera har vi inte bara GreenFeeds foder på tävlingar utan även här hemma. Det känns väldigt bra att hästarna får exakt samma fröblandning både i hemmabalarna och i tävlingsbalarna.

2023-07-04 10:53
Tillagd i varukorgen